Gävle

Arrangör Aktivitet Var När Kostnad Kontaktuppgifter
Actic Easy Line

Må bättre, minska i vikt och förbättra fysik, utan det traditionella gymmet. Effektiv cirkelträning med maskiner som har ett lufttrycksmotstånd, ger en skonsam träning med styrka, kondition och uthållighet. På egen hand eller i grupp med instruktör.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

På hemsidan finner du vårt fullständiga gruppträningsschema men Easy Line kan du även träna på egen hand mellan 5-24.

Erbjudande till alla med FaR recept. Kontakta receptionen för mer information.

Kontaktperson: Christian Falevik
Telefonnummer: 026-60 06 66

Handikappanpassade lokaler på Actic i Hemsta, Hasselgatan 9. //aug 18

Personlig Träning

Våra personliga tränare anpassar träningen på individ nivå, allt för att du ska få ut det mest av din träning och utvecklas i rätt takt.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

Tid med personlig tränare bokas i receptionen.

Första tillfället kostnadsfritt för FaR patienter. Även kostnadsfri konsultation, bokas i receptionen.

Caesars PT gym och relax Gruppträning

Vi har olika gruppträningspass att erbjuda... alltifrån Zumba, spinning, core, crosstraining mm

Caesars PT Gym & Relax Elektrikergatan 6

Alla dagar

Kontaktperson:
Telefonnummer: 073-4413391

Ej handikappanpassat

Personlig Träning

Här sätter vi individen i centrum och utformar tillsammans med denne ett funktionellt träningssätt som ska fungera i vardagen.

Caesars PT Gym & Relax, uteträning samt Hemma träning

Alla dagar

Paket på 5 v 2500 kr

3D Funktion

Här arbetar vi i alla rörelseplan som vi använder i vardagen, träningen alteternativt rehab och prehab.

Caesars PT Gym & Relax

Alla dagar

Curves Cirkelträning för kvinnor

30 min cirkelträning för kvinnor med uppföljning varje månad. Drop in och alltid en coach på plats för att hjälpa och peppa.

Kryddstigen 7, Gävle

1000 sek för 3 månader

Kontaktperson: Carina Friberg
Telefonnummer: 026-14 30 00

30 minuter cirkelträning för kvinnor. Kopia på recept skickas till: Curves, Kryddstigen , 80292 Gävle. Ingen åldersgräns/feb 2019

Fjärranhöjderbadet Vattengympa

Effektiv och skonsamt. Kan anpassas efter utövarens mål genom att använda vattnet som motstånd. Ingår alltid uppvärmning, kondition, styrka, rörlighet och stretch.

Fjärran Höjderbadet, Terapibassängen

Tisdagar & Torsdagar kl 06.45, Måndagar, Onsdagar & Fredagar kl. 12.00 (Måndagar stationsträning) Inga pass under juni-augusti.

70kr drop-in. 700kr 12 ggr kort (är opersonligt och därav ej rabatterat. 50 kr för keycard, engångskostnad. Terminskort 1200kr.

Kontaktperson: FaR-ansvarig David Norlin
Telefonnummer: 026-600500

Bad och gym delvis handikappanpassat. 15 års gräns på gym, instruktion är dock obligatorisk, kontakta David. 12års gräns i badet samt simkunnig 200meter för att få bada utan målsmans sällskap. Skickar du recept till oss så ringer vi upp personen för att boka in en träff eller om det bara behövs ett samtal med information för att komma igång med ordinationen. Kopia på recept skickas till: Fjärranhöjder badet David Norlin Lantmäterig. 5 802 64 Gävle tfn 026-600500

Gym

För nybörjare. Maskinpark, fria vikter, smithmaskin, TRX, kettlebells, gummiband etc. Markplan, sittande crosstrainer, specialgjorda bindningar för rullstolsburna finns. Vi hjälper med ett eget träningsupplägg. Boka tid för introduktion.

Fjärran Höjderbadet

Se hemsidan ”våra öppettider"

1360 kr/4 mån, 3400 kr/12 mån. Gymmet 25% rabatt första 4 eller 12 mån-kort med FaR-recept.

Bad - Simning

Komplett badanläggning med bad och sim i oaserna och 25-metersbassängen. Handikappanpassat. Mer information på http://www.fjarranhojderbadet.se/funktionsnedsattning/

Lantmäterigatan 5, 026-600500

Se hemsidan ”våra öppettider”

Se hemsidan "Priser och rabattkort". På våra 4 eller 12 mån kort 25% rabatt på första kortköpet med FaR-recept

Gladvattengympa

För alla med funktionsnedsättning. Rörelseglädje, rörelser i vatten till musik. Frågor? ring receptionen på Fjärran Höjderbadet, 026-179729. Ledsagare, personal, och anhörig gympar gratis.

Fjärran Höjderbadet, terapibassäng. Lantmäterigatan 5

Onsdagar kl. 16.00

Pris: 60 kr/tillfälle

Friskis&Svettis Gävle En ideell förening med 35 års erfarenhet

Vi är en stolt ideell idrottsförening som engagerar och förändrar. Det har vi gjort sedan starten 1984. Utifrån en stark värdegrund erbjuder vi rörelseglädje, kvalitét och en härlig gemenskap. Varmt välkommen! Du med FaR-recept får 20% rabatt på nästan alla våra träningskort. Läs mer på hemsidan eller kontakta oss för mer information.

Gavlehov, Torget, Royal och Fjärran Höjder

Vi har öppet alla dagar.

Vi har 1, 3, 6, och 12-månaderskort, samt dagkort. Ett årskort alla tider kostar 2400 kr med FAR-rabatt. Vi har även 10-kort och endagsbiljett.

Kontaktperson: Cecilia Ahlqvist
Telefonnummer: 026-662994

Våra egna lokaler är handikappanpassade. Dessa kort erbjuder vi barn och ungdom: 0-12 år (Familj, Knatte och Familjefys). 11-12 år (gym i vuxens sällskap och viss gruppträning). 13-15 år (gym och nästan all gruppträning). Vissa av våra ordinarie gruppass är "Barntillåtna" där barn 6-12 år får följa med vuxen som har aktivt träningskort.

Gym

Första gången? Välkommen! Hos oss kan du gymträna oavsett tidigare erfarenheter. Känns gymmet tråkigt, läskigt eller svårt? Boka en individuell instruktör som hjälper dig att få en skön start (150 kr för medlem).

Torget och Gavlehov

Mån-fre 06.00-21.00 Lör 08.30-16.30 Sön 08.30-20.00

Se hemsidan för priser.

Personlig träning

För dig som är behov av extra stöd och anpassad träning.

Torget och Gavlehov

Ring 026-280 69 33 och boka en tid med Maelona.

500-600 kr/timme.

Familjefys & Knatte

Familjefys för vuxna och barn mellan 6 och 12 år, Styrka och uthållighet i stationer. Knatte är för barn 4-6 år, motorisk träning och lekfulla rörelser till musik.

Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Medlemskap 50 kr per år, träningskort "0-12 år" 100 kr/termin.

Dans soft

Skönt ostressat tempo och lite enklare steg i koreografin, utan att på något sätt tappa känslan och attityden i dansen. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana.

Torget och Royal

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Cirkelfys soft

Styrka för hela kroppen. Passet passar extra bra för dig som är ovan vid styrketräning och för dig som vill träna uppbyggande. Här finns det gott om tid till varje övning, så att du hinner hitta rätt i känsla och teknik.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Jympa soft

Konditionsträning, styrketräning och rörlighet, utan hopp och skutt, men med mycket glädje! Du har extra tid för att hitta rätt i rörelserna och utrymme att anpassa övningarna utifrån dina egna förutsättningar.

Gavlehov och Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Indoor walking soft

Energifylld konditionsträning på crosstrainer för dig som vill träna med behaglig puls. Skonsamt för knäna, oavsett om du väljer att ta det lugnt eller utmana dig ordentligt.

Royal

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Cirkelgym soft

Kombinera styrketräning i gymmet med gruppkänsla och du har Cirkelgym soft! Du tränar igenom hela kroppen med enkla gymmaskiner och redskap. Ledaren hjälper till med tekniken och peppar dig genom passet.

Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Yoga & Yoga soft

Rörlighet, uthållig styrka, balans och andning. Känslan är lugn men fysisk, meditativ men energifylld. Yogamatta finns att låna på plats och det gör inget om du aldrig har prövat yoga innan.

Torget och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Seniorklubben

Träning för 70+. Här får du rejäl träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter egen förmåga. Efter passet finns möjlighet att ta en kopp kaffe och umgås extra för den som vill.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Spin soft

På Spin soft får du ostressad konditionsträning på spincykel. Perfekt för dig som är ny, vill komma igång med träningen eller för dig som vill ha återhämtning. Ledare kan hjälpa dig med cykelns inställningar innan passet.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Enkeljympa

Träning för dig med intellektuell funktionsvariation. En blandning av träning i stationer varvat med pulshöjande jymparörelser och en stor portion glädje! Var och en deltar utifrån sin egna kapacitet, där lusten att röra sig är i centrum.

Fjärran Höjder

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Du som kommer för första gången får testa gratis, därefter behöver du ett medlemskap (125 kr) samt ett Enkelkort (400 kr). Assistenter följer med utan extra kostnad.

Flex soft

På Flex soft tränar du din rörlighet från grunden. Du mjukar upp och sträcker varsamt ut dina muskler och leder i naturliga rörelsemönster. Soft passar extra bra om du är ny, ovan eller om du vill träna i ett ostressat tempo.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Fyshuset träningsanläggning Fyshuset träningsanläggning

Fyshuset är ett av Sveriges bästa träningsanläggningar på 3000 m2 där allt från enklaste rehab finns tillgängligt. Våran hälsomottagning stöttar och hjälper dig med ändamålsenlig träning som passar dig och dina förutsättningar, alla åldrar och nivåer. Vårat motto är enkelt med de 3 T´na. Tryggt Trevligt & Trivsamt. Stor gratis parkering utanför entrén, inga trösklar eller språng, allt på samma plan. Alla är välkomna!

Södra Skeppsbron 28 802 84 Gävle

Vi hänvisar till hemsidan för vårat utbud, www.fyshuset.se

Ett träningskort på 6 månader kan köpas för 1295 kr eller 12 månader för 2295 kr mot uppvisande av FaR. Vi hänvisar till hemsidan för våra priser. www.fyshuset.se

Kontaktperson: Anders T Bergström
Telefonnummer: 070-5989816

Alla är välkomna till oss oavsett ålder & nivå. Vårat motto: Tryggt Trevligt & Trivsamt. 3000 m2 av härlig träningsglädje och kamratskap samt 200 m2 mjukt golv för rehab/rörelseträning. Egen hälsomottagning. //Okt 2018

Gefle gymnastikförening Motionsgymnastik Herrar (Medel)

Gymnastikens hus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Ons 07.30-08.30

Se ovan

Kontaktperson: Annelie Branteryd
Telefonnummer: 072-3222079

Om du har frågor kontakta Sportchefer på sportchef@geflegymnastik.se eller 072-322 20 79 jan 18

Barngymnastik

Olika grupper och pass: Gympakul 2-5 år och grundgymnastik 4-12 år.

Gymnastikenshus (Sörby Urfjäll)

Alla dagar. Se hemsida.

Se hemsidan, geflegymnastik.se

Alla kan gympa

För barn och ungdomar med rörelsehinder och/eller speciella behov. Från grundläggande rörelseaktivitet till kullerbyttor och voltträning. Kondition, styrka och balans, rörelse till musik, handredskap, bollar och band, redskapsbanor och lekar.

Utmarksvägen 1 B

Onsdagar

Hälsostudion Styrketräning

Med ett välrustat gym finns många möjligheter för anpassning av nivå och variation i träningen. Maskinpark med flertalet övningar för varje muskelgrupp. Trx band, Red Cord band, kettlebells mm. Fria vikter samt en välrustad konditionspark.

Södra Kungsgatan 27, Södermalms torg

Alla dagar i veckan. På hemsidan finner du info om bemanningstider.

Med FaR: 3 månader 900:- 6 månader 1700:- 1 år 2900:-

Kontaktperson: Johanna Ericson
Telefonnummer: 070-5101057

Personlig Träning

Behöver du en personlig tränare som guidar och pushar dig i rätt riktning. Då har du kommit helt rätt!

Södra Kungsgatan 27

Bokas enligt överenskommelse.

Gratis konsultation. För mer priser kontakta receptionen.

King Creek Kickers Vuxenskolan Nybörjarkurs

Här lär vi ut dansen från grunden. Detta är kursen för dig som inte dansat Linedance tidigare.

Brännerigatan 4, Strömsbro

September

600 kr/ca 13 tillfällen

Kontaktperson: Anette Walldén, ordförande
Telefonnummer: 070-460 00 65

I Regementsparken på dansbanan har vi varje måndag gratis prova på.

Prova på

Regementsparken

Måndag ca 18.30

Gratis

Norrsundets kraftsportklubb Styrketräning

Sporthallen i Norrsundet

Kontaktperson:
Telefonnummer: -
E-post: -

Frågor och funderingar: SMS till 070-694 04 96 eller 070-320 91 18. OBS! angivna telefonnummer används endast för sms. 15 års åldersgräns.

P.A.U.S Ashtanga Yoga

Traditionell indisk yogaform. Solhälsningar, stående och sittande positioner, andning i fokus. Nybörjarklass.

Folkets hus Hedesunda (lilla salen)

Mån 17.30-19

1400 kr. 10 ggr. Start v.2

Kontaktperson: Victoria Sandberg
Telefonnummer: 070-321 63 55

Tar emot Actiway och Friskvårdskuponger jan 18

Yinyoga

Mjukare form av yoga. Blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin.

Folkets hus Hedesunda (lilla salen)

Mån 19.15-20.45

1400 kr. 10 ggr. Drop in 190 kr. Start v. 2

Bodypump

Styrketräning i grupp med skivstång el hantlar. Peppande musik som bestämmer tempot.

Folkets hus (stora salen)

Tors 18-19

1400 kr. 12 ggr. Start v. 2

Söders källa Stationsträning Lätt

För nybörjare. Enkla övningar och lätta inställningar. Ofta egen kroppsvikt eller redskap. Vid skada meddela tränaren innan passet för anpassning. Max 10 deltagare- mer tid för anpassningar.

Södra kansligatan 22, Södermalmstorg Gävle

Mån 17:00-17:45 Onsdagar 17:00-17:45

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Kontaktperson: Annika Foley
Telefonnummer: 026-51 88 00

Det är gratis att provträna ett pass hos oss. 20% rabatt på alla dessa aktiviteter för student/ pensionär/ FaR

Stationsträning

Målet är att träna hela kroppen i individuellt tempo. Vissa övningar sker parvis. Stationsträningspassen varierar. Redskap: TRX, kettlebell, stepbräda, expanderband mm.

Södrakansligatan 22, Gävle, Södermalmstorg

Mån 18:00-19:00 Tis 17:45-18:45

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Seniorträning

Stationsträning som är anpassad. Fokus på balans och styrka för att stärka kroppen.

Södra Kansligatan 22

Mån 09:00 Tis 09:00 Tors 09:00

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Styrka

ons kl 18.00

Utomhusfys

styrka och kondition

Hemlingby spårcentralen

tor kl 18.00 till och med v.43

10 ggr 800kr, 3 mån 1500kr, 6 mån 2700kr, 12 mån 4800kr

Sporthuset Gävle Gym och gruppträning

Sporthuset Bergsgatan 41 och Gävle Strand

10% rabatt på första kortköpet för innehavare av FaR- recept. Prisexempel: 10 ggr-kort 650 kronor. All-kort 6 månader 2550 kronor. Gymkort dag 4 mån (endast gym, inpass. före kl. 14) 1055 kronor. För fler priser se hemsidan.

Kontaktperson: Catarina Wikström
Telefonnummer: 070-792 65 42

Kopia på recept skickas till: Sporthuset Gävle, Catarina Wikström, Bergsgatan 41, 802 66 Gävle OBS: Lämna telefonnummer så att patient kan nås dagtid. /jan 2018

World Class Arena Gävle Easy Line

Easyline är en cirkelträning med olika stationer där man får arbeta igenom hela kroppen. Maskinerna är utformade så att man inte behöver ändra några inställningar alls. Man får helt enkelt det motstånd man själv ger den dvs har du en dålig dag och inte kan ta i så mycket så är motståndet mindre och har du en bra dag och vill köra vad du kan så får du mer motstånd. Detta gör att oavsett om du är vältränad eller inte så kan alla få ut det man vill.

World Class Arena Gävle (Kryddstigen 1)

04:00-24:00 året om

Kontakta vår kontaktperson för mer information om FAR-erbjudande, medlemskap och personlig träning.

Kontaktperson: Stina Lindström
Telefonnummer: 073-368 96 56

Innehavare av FAR-intyg som tecknar clubmedlemskap får: * En personlig hälsoplan med en Clubvärd (värde 500kr) * En personlig träningsplan tillsammans med en Personliga Tränare (värde 500kr). * En InBody-mätning med en Personlig Tränare (värde 495kr) * Fri inskrivningspremie (värde 900kr) * 3 st 30 min träffar med en Personliga Tränare (värde 1350kr) * Visa ett giltigt FAR-intyg till Clubvärd i samband med tecknande av medlemskap för att erhålla FAR-erbjudande. * 16 års åldersgräns (11-15 åringar får träna i målsmans sällskap som också är medlems eller tillsammans med en personlig tränare) * Handikappsanpassade lokaler.

Personlig Träning

Säker och effektiv träning som anpassas utifrån medlemmens förutsättningar och behov.

World Class Arena Gävle (Kryddstigen 1)

Alla dagar erbjuds personlig träning på träningsanläggningen.

ZEN ZEN Gävle Zumba Gold

Lägre intensitet utan hopp. Zumba Gold: säker och effektiv träning för hela kroppen och lätt att följa. Inga förkunskaper krävs.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

På www.zenzen.nu finner du komplett schema för gruppträningsklasserna.

Rabatterat pris på träningskort med FaR. Fri tillgång till gymmet, all gruppträning,Aqua Zumba-passen samt coaching.

Kontaktperson: Pilar Matta
Telefonnummer: 073-6390265 026-652944
Hemsida: www.zenzen.nu
E-post: info@zenzen.nu

Easy Line

Effektiv cirkelträning för kondition, styrka och uthållighet. Består av maskiner och funktionella stationsövningar.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

Personlig Träning

Individuellt träningsprogram utformat just för dig, vi tränar med dig och coachar dig.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

Vi har öppet varje dag från 06.00-22.00.

Rabatterat pris på personlig träning med FaR.