Gävle

Arrangör Aktivitet Var När Kostnad Kontaktuppgifter
Actic Easy Line

Må bättre, minska i vikt och förbättra fysik, utan det traditionella gymmet. Effektiv cirkelträning med maskiner som har ett lufttrycksmotstånd, ger en skonsam träning med styrka, kondition och uthållighet. På egen hand eller i grupp med instruktör.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

På hemsidan finner du vårt fullständiga gruppträningsschema men Easy Line kan du även träna på egen hand mellan 5-24.

Erbjudande till alla med FaR recept. Kontakta receptionen för mer information.

Kontaktperson: Christian Falevik
Telefonnummer: 026-60 06 66

Handikappanpassade lokaler på Actic i Hemsta, Hasselgatan 9. //aug 18

Personlig Träning

Våra personliga tränare anpassar träningen på individ nivå, allt för att du ska få ut det mest av din träning och utvecklas i rätt takt.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

Tid med personlig tränare bokas i receptionen.

Första tillfället kostnadsfritt för FaR patienter. Även kostnadsfri konsultation, bokas i receptionen.

Caesars PT gym och relax Gruppträning

Vi har olika gruppträningspass att erbjuda... alltifrån Zumba, spinning, core, crosstraining mm

Caesars PT Gym & Relax Elektrikergatan 6

Alla dagar

Kontaktperson:
Telefonnummer: 073-4413391

Ej handikappanpassat

Personlig Träning

Här sätter vi individen i centrum och utformar tillsammans med denne ett funktionellt träningssätt som ska fungera i vardagen.

Caesars PT Gym & Relax, uteträning samt Hemma träning

Alla dagar

Paket på 5 v 2500 kr

3D Funktion

Här arbetar vi i alla rörelseplan som vi använder i vardagen, träningen alteternativt rehab och prehab.

Caesars PT Gym & Relax

Alla dagar

Curves Cirkelträning för kvinnor

30 min cirkelträning för kvinnor med uppföljning varje månad. Drop in och alltid en coach på plats för att hjälpa och peppa.

Kryddstigen 7, Gävle

1000 sek för 3 månader

Kontaktperson: Carina Friberg
Telefonnummer: 026-14 30 00

30 minuter cirkelträning för kvinnor. Kopia på recept skickas till: Curves, Kryddstigen , 80292 Gävle. Ingen åldersgräns/feb 2019

Fjärranhöjderbadet Vattengympa

Effektiv och skonsamt. Kan anpassas efter utövarens mål genom att använda vattnet som motstånd. Ingår alltid uppvärmning, kondition, styrka, rörlighet och stretch.

Fjärran Höjderbadet, Terapibassängen

Tisdagar & Torsdagar kl 06.45, Måndagar, Onsdagar & Fredagar kl. 12.00 (Måndagar stationsträning) Inga pass under juni-augusti.

70kr drop-in. 700kr 12 ggr kort (är opersonligt och därav ej rabatterat. 50 kr för keycard, engångskostnad. Terminskort 1200kr.

Kontaktperson: FaR-ansvarig David Norlin
Telefonnummer: 026-600500

Bad och gym delvis handikappanpassat. 15 års gräns på gym, instruktion är dock obligatorisk, kontakta David. 12års gräns i badet samt simkunnig 200meter för att få bada utan målsmans sällskap. Skickar du recept till oss så ringer vi upp personen för att boka in en träff eller om det bara behövs ett samtal med information för att komma igång med ordinationen. Kopia på recept skickas till: Fjärranhöjder badet David Norlin Lantmäterig. 5 802 64 Gävle tfn 026-600500

Gym

För nybörjare. Maskinpark, fria vikter, smithmaskin, TRX, kettlebells, gummiband etc. Markplan, sittande crosstrainer, specialgjorda bindningar för rullstolsburna finns. Vi hjälper med ett eget träningsupplägg. Boka tid för introduktion.

Fjärran Höjderbadet

Se hemsidan ”våra öppettider"

1360 kr/4 mån, 3400 kr/12 mån. Gymmet 25% rabatt första 4 eller 12 mån-kort med FaR-recept.

Bad - Simning

Komplett badanläggning med bad och sim i oaserna och 25-metersbassängen. Handikappanpassat. Mer information på http://www.fjarranhojderbadet.se/funktionsnedsattning/

Lantmäterigatan 5, 026-600500

Se hemsidan ”våra öppettider”

Se hemsidan "Priser och rabattkort". På våra 4 eller 12 mån kort 25% rabatt på första kortköpet med FaR-recept

Gladvattengympa

För alla med funktionsnedsättning. Rörelseglädje, rörelser i vatten till musik. Frågor? ring receptionen på Fjärran Höjderbadet, 026-179729. Ledsagare, personal, och anhörig gympar gratis.

Fjärran Höjderbadet, terapibassäng. Lantmäterigatan 5

Onsdagar kl. 16.00

Pris: 60 kr/tillfälle

Friskis&Svettis Gävle FAR-RABATT

Alla våra lokaler i Gävle

Du med FaR-recept får 20% rabatt på träningskorten "Träna allt" och "Träna allt dag". Rabatten erhålls mot uppvisande av ett giltigt FaR-recept. Gruppträning och gym ingår i alla våra kort. Korten kostar från 400-2400 kr beroende på giltighetstid. 10-kort finns för 600 kr. Medlemskap tillkommer 125 kr/kalenderår.

Kontaktperson: Cecilia Ahlqvist
Telefonnummer: 026-662994

Friskis&Svettis Gävle finns för att ge alla som vill möjlighet att hitta sin egen lust till rörelse. Vi finns i fyra lokaler: Gavlehov, Torget, Royal och Fjärran. Vi erbjuder två typer av kort till barn och ungdom: "0-12 år" (Familjejympa, Knatte och Familjefys) och "13-15 år" (gym och nästan all gruppträning). Vissa av våra ordinarie gruppass är "Barntillåtna" där barn 6-12 år följa med vuxen som har aktivt träningskort. Våra lokaler i Gävle är: TORGET Norra Slottsgatan 5, ROYAL Hattmakargatan 5, GAVLEHOV Gavlehovsvägen 19, FJÄRRAN Lantmäterigatan 5 (endast vår egen gruppträning)

Flex soft

På Flex soft tränar du din rörlighet från grunden. Du mjukar upp och sträcker ut dina muskler och leder i dynamiska rörelser, till skillnad från stretch där du sträcker ut men håller still. På Flex soft får du jobba med naturliga rörelsemönster (som att böja dig ner, sträcka dig upp och vända dig om) och hitta ytterlägen. Du har gott om tid att komma in i varje övning och ledaren har ett extra stort fokus på att hjälpa dig hitta rätt i övningarna. Passet passar extra bra om du är ny, ovan eller om du vill träna i ett ostressat tempo.

Torget

Onsdagar 18.00

Se ovan

Indoor walking (IW) soft

Energifylld konditionsträning för dig som vill träna med behaglig puls. Du tränar du på en crosstrainer, en så kallad "Walker". Rörelsemönstret liknar jogging och skidåkning. Hela kroppen engageras och känslan är skönt flowig. Bålträning och balans får du på köpet. IW är också skonsamt för knäna, oavsett om du väljer att ta det lugnt eller utmana dig ordentligt.

Royal

Mån 17.00; Tors 16.30; Lör 10.00

Se ovan

Familjefys & Knatte

Familjefys för vuxna och barn mellan 6 och 12 år, Styrka och uthållighet i stationer. Knatte för barn 4-6 år, motorisk träning och lekfulla rörelser till musik.

Torget

Familjefys fredagar 17.15 på Gavlehov; Knatte Söndagar 16.00 på Gavlehov

Medlemskap 50 kr per år, träningskort "0-12 år" 100 kr/termin.

Dans soft

Skönt ostressat tempo och lite enklare steg i koreografin, utan att på något sätt tappa känslan och attityden i dansen. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana.

Royal

Tisdagar 18.00 Royal; Söndagar 11.00 Torget

Se ovan

Cirkelfys soft

På Cirkelfys soft tränar du uthållig styrka för hela kroppen. Passet passar extra bra för dig som är ovan vid styrketräning och för dig som vill träna uppbyggande. Här finns det gott om tid till varje övning, så att du hinner hitta rätt i känsla och teknik. Cirkelfys soft är uppbyggt av stationer med olika redskap och med din egen kroppsvikt. Övningarna tränar din kropp för sånt den är gjord för, som att kunna sträcka, böja, dra, trycka och rotera. Här jobbar stora delar av kroppen i varje övning. Passet börjar med en teknikgenomgång där ledaren går igenom alla övningar. Efter uppvärmning är det dags för tre varv i cirkeln. Du tränar i ditt eget tempo och behöver inte tänka på takten i musiken. Fokuserat och starkt för hela kroppen.

Torget

Ons 16.00; Fre 11.30

Se ovan

Jympa soft

På Jympa får du allt i ett: konditionsträning, styrketräning och rörlighet. Du tränar utan redskap – din egen kropp är allt du behöver. Jympa soft är hoppfri och inkännande. Du har extra tid för att hitta rätt i rörelserna och utrymme att anpassa övningarna utifrån dina egna förutsättningar. Här tränar du sånt som din kropp är gjord för. Du sträcker och roterar, trycker ifrån, sviktar och går. Skön träning för hela kroppen.

Gavlehov och Torget

Mån 10.00 Gavlehov; Tis 10.30 Royal; Ons 10.30 Torget; Tors 10.00 Gavlehov, 10.30 Torget

Se ovan

Gym

Träna det du vill och behöver. Maskiner, fria vikter och fria ytor. Individuell instruktion kan bokas: 150 kr för medlem och 300 för icke medlem.

Torget och Gavlehov

Torget alla dagar i veckan, mån-tors kl 6.00-21.00, fre 6.00-19.00, lör 8.30-16.30, sön 08.30-20.00. Gavlehov: sön 10.00, övriga öppettider samma som Torget.

Se ovan

Cirkelgym soft

Kombinera styrketräning i gymmet med gruppkänsla och du har Cirkelgym soft! Här tränar du hela kroppen med enkla gymmaskiner och redskap som kettlebells, gymband och fria vikter. Du får extra tydlig guidning och tid att verkligen hitta in i varje övning. Passet börjar med en teknikgenomgång där ledaren går igenom alla övningar. Ledaren hjälper till med tekniken och peppar dig genom passet.

Gavlehov

Onsdagar 10.30

Se ovan

Yoga & Yoga soft

Rörlighet, uthållig styrka, balans och andning. På Yoga tränar du många kvaliteter på samma gång. Känslan är lugn men fysisk, meditativ men energifylld. Yoga ställer inga krav, det är du och din kropp som bestämmer. Yogamatta lånar du i salen. Yoga soft är ett meditativt och avstressande pass. Du har gott om tid att komma in i varje övning och ledaren har ett extra stort fokus på att hjälpa dig hitta rätt i övningarna. Passet passar extra bra om du är ny, ovan eller om du vill träna i ett extra lugnt tempo.

Torget och Gavlehov

Måndag 16.30 på Gavlehov; Tis 11.30 Torget och 18.00 Torget; Onsdag 19.15 Torget; Torsdag 11.30 Torget; Fredag 11.30 Torget

Se ovan

Seniorklubben

Seniorklubben är för dig som känner att annan träning på Friskis är för tuff. Här får du riktig träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter din förmåga. Efter passen finns möjlighet att ta en kopp kaffe och umgås extra för den som vill. Att mötas är lika viktigt som att träna!

Torget

Torsdagar 09.00

Se ovan

Spin soft

På Spin soft får du ostressad konditionsträning på spincykel. Perfekt för dig som är ny, vill komma igång med träningen eller för dig som vill ha återhämtning. Ledare kan hjälpa dig med cykelns inställningar innan passet.

Torget

Onsdagar 19.00

Se ovan

Fyshuset träningsanläggning Fyshuset träningsanläggning

Fyshuset är ett av Sveriges bästa träningsanläggningar på 3000 m2 där allt från enklaste rehab finns tillgängligt. Våran hälsomottagning stöttar och hjälper dig med ändamålsenlig träning som passar dig och dina förutsättningar, alla åldrar och nivåer. Vårat motto är enkelt med de 3 T´na. Tryggt Trevligt & Trivsamt. Stor gratis parkering utanför entrén, inga trösklar eller språng, allt på samma plan. Alla är välkomna!

Södra Skeppsbron 28 802 84 Gävle

Vi hänvisar till hemsidan för vårat utbud, www.fyshuset.se

Ett träningskort på 6 månader kan köpas för 1295 kr eller 12 månader för 2295 kr mot uppvisande av FaR. Vi hänvisar till hemsidan för våra priser. www.fyshuset.se

Kontaktperson: Anders T Bergström
Telefonnummer: 070-5989816

Alla är välkomna till oss oavsett ålder & nivå. Vårat motto: Tryggt Trevligt & Trivsamt. 3000 m2 av härlig träningsglädje och kamratskap samt 200 m2 mjukt golv för rehab/rörelseträning. Egen hälsomottagning. //Okt 2018

Gefle gymnastikförening Motionsgymnastik Herrar (Medel)

Gymnastikens hus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Ons 07.30-08.30

Se ovan

Kontaktperson: Annelie Branteryd
Telefonnummer: 072-3222079

Om du har frågor kontakta Sportchefer på sportchef@geflegymnastik.se eller 072-322 20 79 jan 18

Barngymnastik

Olika grupper och pass: Gympakul 2-5 år och grundgymnastik 4-12 år.

Gymnastikenshus (Sörby Urfjäll)

Alla dagar. Se hemsida.

Se hemsidan, geflegymnastik.se

Alla kan gympa

För barn och ungdomar med rörelsehinder och/eller speciella behov. Från grundläggande rörelseaktivitet till kullerbyttor och voltträning. Kondition, styrka och balans, rörelse till musik, handredskap, bollar och band, redskapsbanor och lekar.

Utmarksvägen 1 B

Onsdagar

King Creek Kickers Vuxenskolan Nybörjarkurs

Här lär vi ut dansen från grunden. Detta är kursen för dig som inte dansat Linedance tidigare.

Brännerigatan 4, Strömsbro

September

600 kr/ca 13 tillfällen

Kontaktperson: Anette Walldén, ordförande
Telefonnummer: 070-460 00 65

I Regementsparken på dansbanan har vi varje måndag gratis prova på. Mer information kommer närmare våren!!!

Prova på

Regementsparken

Måndag ca 18.30

Gratis

Norrsundets kraftsportklubb Styrketräning

Sporthallen i Norrsundet

Kontaktperson:
Telefonnummer: -
E-post: -

Frågor och funderingar: SMS till 070-694 04 96 eller 070-320 91 18. OBS! angivna telefonnummer används endast för sms. 15 års åldersgräns.

P.A.U.S Ashtanga Yoga

Traditionell indisk yogaform. Solhälsningar, stående och sittande positioner, andning i fokus. Nybörjarklass.

Folkets hus Hedesunda (lilla salen)

Mån 17.30-19

1400 kr. 10 ggr. Start v.2

Kontaktperson: Victoria Sandberg
Telefonnummer: 070-321 63 55

Tar emot Actiway och Friskvårdskuponger jan 18

Yinyoga

Mjukare form av yoga. Blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin.

Folkets hus Hedesunda (lilla salen)

Mån 19.15-20.45

1400 kr. 10 ggr. Drop in 190 kr. Start v. 2

Bodypump

Styrketräning i grupp med skivstång el hantlar. Peppande musik som bestämmer tempot.

Folkets hus (stora salen)

Tors 18-19

1400 kr. 12 ggr. Start v. 2

Söders källa Stationsträning Lätt

För nybörjare. Enkla övningar och lätta inställningar. Ofta egen kroppsvikt eller redskap. Vid skada meddela tränaren innan passet för anpassning. Max 10 deltagare- mer tid för anpassningar.

Södra kansligatan 22, Södermalmstorg Gävle

Mån 17:00-17:45 Onsdagar 17:00-17:45

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Kontaktperson: Annika Foley
Telefonnummer: 026-51 88 00

Det är gratis att provträna ett pass hos oss. 20% rabatt på alla dessa aktiviteter för student/ pensionär/ FaR

Stationsträning

Målet är att träna hela kroppen i individuellt tempo. Vissa övningar sker parvis. Stationsträningspassen varierar. Redskap: TRX, kettlebell, stepbräda, expanderband mm.

Södrakansligatan 22, Gävle, Södermalmstorg

Mån 18:00-19:00 Tis 17:45-18:45

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Seniorträning

Stationsträning som är anpassad. Fokus på balans och styrka för att stärka kroppen.

Södra Kansligatan 22

Mån 09:00 Tis 09:00 Tors 09:00

10 ggr 800kr. 3 mån 1500kr. 6 mån 2700kr. 12 mån 4800kr

Styrka

ons kl 18.00

Utomhusfys

styrka och kondition

Hemlingby spårcentralen

tor kl 18.00 till och med v.43

10 ggr 800kr, 3 mån 1500kr, 6 mån 2700kr, 12 mån 4800kr

Sporthuset Gävle (gamla Korpen) Gym och gruppträning

Sporthuset Bergsgatan 41 och Gävle Strand

10% rabatt på första kortköpet för innehavare av FaR- recept. Prisexempel: 10 ggr-kort 650 kronor. All-kort 6 månader 2550 kronor. Gymkort dag 4 mån (endast gym, inpass. före kl. 14) 1055 kronor. För fler priser se hemsidan.

Kontaktperson: Catarina Wikström
Telefonnummer: 070-792 65 42

Kopia på recept skickas till: Sporthuset Gävle, Catarina Wikström, Bergsgatan 41, 802 66 Gävle OBS: Lämna telefonnummer så att patient kan nås dagtid. /jan 2018

ZEN ZEN Gävle Zumba Gold

Lägre intensitet utan hopp. Zumba Gold: säker och effektiv träning för hela kroppen och lätt att följa. Inga förkunskaper krävs.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

På www.zenzen.nu finner du komplett schema för gruppträningsklasserna.

Rabatterat pris på träningskort med FaR. Fri tillgång till gymmet, all gruppträning,Aqua Zumba-passen samt coaching.

Kontaktperson: Pilar Matta
Telefonnummer: 073-6390265 026-652944
Hemsida: www.zenzen.nu
E-post: info@zenzen.nu

Easy Line

Effektiv cirkelträning för kondition, styrka och uthållighet. Består av maskiner och funktionella stationsövningar.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

Personlig Träning

Individuellt träningsprogram utformat just för dig, vi tränar med dig och coachar dig.

ZEN ZEN, Kyrkogatan 17

Vi har öppet varje dag från 06.00-22.00.

Rabatterat pris på personlig träning med FaR.