Gävle

Arrangör Aktivitet Var När Kostnad Kontaktuppgifter
Actic Easy Line

Effektiv cirkelträning med maskiner som har ett lufttrycksmotstånd, ger en skonsam träning med styrka, kondition och uthållighet. På egen hand eller i grupp med instruktör.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

På hemsidan finner du vårt fullständiga gruppträningsschema men Easy Line kan du även träna på egen hand mellan 5-24.

Erbjudande till alla med FaR-recept - 30 % på obundet medlemskap = 454 kr och ingen startavgift (som annars ligger på 549 kr) Kontakta receptionen för mer information.

Kontaktperson:
Telefonnummer: 026-60 06 66

Handikappanpassade lokaler på Actic i Hemsta, Hasselgatan 9. Vi har även Personlig Träning som anpassar träningen på individ nivå, allt för att du ska få ut det mest av din träning och utvecklas i rätt takt. Tid med personlig tränare bokas i receptionen. Första tillfället kostnadsfritt för FaR patienter. Även kostnadsfri konsultation, bokas i receptionen. //feb 2024

Active Form, Valbo Gymkort

Moderna 24 timmars gymanläggning i Valbo Köpstad. Hos oss kan du träna när du vill - Dygnet runt! Vi erbjuder kvalitetsmaskiner samt personlig träning och kostrådgivning.

Valbovägen 320

1 till 12 månaders gymkort

149 kr - 449 kr/månad (Olika pris klasser på våra gymkort)

Kontaktperson: Alex Martinez
Telefonnummer: 076 245 76 15

Gym med funktionella ytor som passar alla oavsett erfarenhet av styrketräning. Åldersgräns 18 år.

Ashtangayoga Gävle Funktionell träning och Yinyoga

Yinyoga: Mjukare form av yoga. Blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Alla klasser är 10 ggr

Hedesunda Folkets hus

Start v.3 Funktionell träning: måndagar kl.19 00 Yinyoga: söndagar kl 18

10 ggr 1800 kr. Drop in 220 kr. Anmälan till info@ashtangayogagavle.se

Kontaktperson: Victoria Sandberg
Telefonnummer: 070-321 63 55

Tar emot Actiway och Friskvårdskuponger. Erbjuder även träning via Zoom, se hemsidan. //jan 2024

Mysore, Yin Yoga, Ashtanga yoga

Alla klasser är 10 ggr

Gävle, Brunnsgatan 54 (Söder)

Start v 3. Mysore: tisdagar kl.18.10 Ashtanga nybörjarkurs: onsdagar kl.17.30 Ashtanga forts: onsdagar kl.19.00 Yinyoga: torsdagar kl.18.10

Se ovan

Curves Cirkelträning för kvinnor

30 minuters cirkelträning för kvinnor, då du tränar igenom hela kroppen. Drop in funktion, ingen förbokning, inga tider att passa och du har alltid en personlig tränare på plats. Vi kombinerar hydrauliska maskiner (ingen inställning krävs, lätta att förstå, motståndet skapas av dig) med funktionella övningar. Du tränar alltså både kondition och styrka snabbt, effektiv och enkelt på bara 30 minuter med en personlig tränare som även följer upp dina framgångar och resultat.

Kryddstigen 7, Gävle

1140 kr för 3 månader med FaR

Kontaktperson: Carina Friberg
Telefonnummer: 026-14 30 00

Ingen åldersgräns/jan 2023

Fjärran Höjderbadet Bad/simning

Komplett bad- och motionsanläggning i centrala Gävle med bad och sim i oaserna och 25-metersbassängen. Vid utebadet finns en 50-metersbassäng och två barnbassänger som har öppet sommartid. Alla våra badkort gäller även på Valbobadet. Information om badets tillgänglighet finns att läsa på hemsidan.

Fjärran Höjderbadet, Lantmäterigatan 5

Se hemsidan under ”våra öppettider”

Se hemsidan https://www.fjarranhojderbadet.se/infor-besoket/vara-priser. FaR-kunder med giltigt recept har 25% på 12- och 4-månaderskort.

Kontaktperson: Fjärran Höjderbadet
Telefonnummer: 026-179729

Fjärran Höjder är en komplett bad- och motionsanläggning i centrala Gävle. Bad och gym är delvis handikappanpassat, det finns hjälpmedel att låna/hyra på plats. Åldersgräns på gymmet är 12 år, men man måste träna med en vuxen ansvarig. Från 15 år får man träna själv, instruktion är dock obligatorisk. Barn och ungdomar som besöker Fjärran Höjderbadet utan föräldrar eller vuxen person (= 18 år eller äldre) ska vara fyllda 12 år och kunna simma 200 meter. Vid kortköp måste du ta med ett giltigt FaR- recept och visa upp detta i receptionen. FaR-kunder har 25% på 12- och 4-månaderskort /jan 2024

Gym

Gymmet ligger på markplan. Gymmet är utrustat med crosstrainer, löpband, fria vikter, smithmaskin, TRX, kettlebells,gummiband, sittande crosstrainer, specialgjorda bindningar för rullstolsburna finns. Vi hjälper med ett eget träningsupplägg. Boka tid för introduktion. Åldersgräns 12 år, men måste då träna med en vuxen ansvarig.Från 15 år får man träna själv.

Fjärran Höjderbadet, Lantmäterigatan 5

Se hemsidan under ”våra öppettider"

Besök Fjärran Höjderbadets hemsida för pris. https://www.fjarranhojderbadet.se/infor-besoket/vara-priser/ FaR-kunder med giltigt recept har 25% på 12- och 4-månaderskort.

Friskis&Svettis Gävle Cirkelgym soft

Med Cirkelgym kombinerar du gruppkänslan med styrketräning för hela kroppen. Med hjälp av gymmaskiner och redskap som kettlebells, gymband och fria vikter får du dig en riktig pulshöjare. Cirkelgym soft jobbar du i ditt eget tempo och får lite extra tid att hitta rätt i varje övning.

Torget (Norra Slottsgatan 5)

Torsdagar kl.9.30 start vecka 7

Ingår i våra träningskort.

Kontaktperson: Cecilia Ahlqvist
Telefonnummer: 026-662994

Du med FaR-recept får 20% rabatt på nästan alla våra träningskort. Vi har 1, 6, och 12-månaderskort. Du kan välja om du vill kunna träna alla våra öppettider eller bara på dagtid. Gym och gruppträning ingår i samtliga kort. Ett årskort alla tider kostar 3040 kr (autogiro 253 kr/mån) med FaR-rabatt. Vi har även 10-kort och endagsbiljett. Läs mer på hemsidan (https://www.friskissvettis.se/gavle) eller kontakta oss för mer information. För barn och ungdom erbjuder vi dessa kort: 0-12 år (Familjejympa, Knattejympa och Familjefys) 10-12 år (gym i vuxens sällskap och viss gruppträning) 13-15 år (gym och nästan all gruppträning) Vissa av våra ordinarie gruppass är "Barntillåtna" där barn 6-12 år får följa med vuxen som har aktivt träningskort. Personlig träning finns för dig som är i behov av extra stöd och anpassad träning på Torget, Gavlehov och Aveny Fyll i intresseanmälan för kontakt https://www.friskissvettis.se/gavle/pt eller ring PT samordnare 026-2806933 för frågor. 3 tillfällen 2100 kr (700kr/tillfälle) 5 tillfällen 3250 kr (650kr/tillfälle) 10 tillfällen 6000 kr (600kr/tillfälle) 20 tillfällen 11000 kr (550kr/tillfälle) Vi är en stolt ideell idrottsförening med 40 års erfarenhet av träning och lust till rörelse. Utifrån en stark värdegrund erbjuder vi rörelseglädje, kvalitét och en härlig gemenskap. Vi finns på Gavlehov, Torget, Aveny, Royal och Fjärran Höjder. /aug 2024

Coreflex soft

Softpass passar bra om du är ny, ovan eller vill träna i ett ostressat tempo. Coreflex soft: Det bästa från rörlighetsträningen i Flex tillsammans med stabilitetsträningen i Core.

Torget och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Dans soft

Skönt ostressat tempo och lite enklare steg i koreografin, utan att tappa känslan och attityden i dansen. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana.

Torget och Royal

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Enkeljympa

Träning för dig med intellektuell funktionsvariation. En blandning av träning i stationer varvat med pulshöjande jymparörelser och en stor portion glädje. Var och en deltar utifrån sin egna kapacitet, där lusten att röra sig är i centrum.

Fjärran Höjder

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Du som kommer för första gången får testa gratis, därefter behöver du ett medlemskap (150 kr) samt ett Enkelkort (450 kr). Assistenter följer med utan extra kostnad.

Familjejympa & Knattejympa

Rörelselek för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Knattejympa för barn 4-6 år, motorisk träning och lekfulla rörelser till musik. På Familjefys kan både vuxna och barn mellan 6-12 år träna styrka och uthållighet tillsammans.

Royal & Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Medlemskap 50 kr per år, träningskort "0-12 år" 100 kr/termin.

Gym

Första gången? Välkommen! Känns gymmet tråkigt, läskigt eller svårt? Boka en individuell instruktör som hjälper dig att få en skön start (200 kr för medlem).

Torget, Gavlehov, Aveny

Torget Se appen eller hemsida för öppettider. Gavlehov och Aveny Mån-tors 05.00-23.00 Fre-sön 05.00-21.30

Se hemsidan för priser.

Indoor walking soft

Energifylld konditionsträning på crosstrainer för dig som vill träna med behaglig puls. Skonsamt för knäna.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Jympa soft

Konditionsträning, styrketräning och rörlighet, utan hopp och skutt, med mycket glädje! Du har tid för att hitta rätt i rörelserna och utrymme att anpassa övningarna utifrån dina förutsättningar.

Torget, Royal och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Spin soft

Ostressad konditionsträning på spincykel. Perfekt för dig som vill komma igång eller vill ha återhämtning. Ledare kan hjälpa dig med cykelns inställningar.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Yoga, Yoga soft, Yinyoga

Rörlighet, uthållig styrka, balans och andning. Känslan är lugn men fysisk, meditativ men energifylld. Yogamatta finns att låna. Det gör inget om du aldrig provat yoga innan.

Torget, Royal och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Fyshuset träningsanläggning Fyshuset träningsanläggning

Fyshuset är ett av Sveriges bästa träningsanläggningar på 3000 m2 där allt från enklaste rehab finns tillgängligt. Vår hälsomottagning stöttar och hjälper dig med ändamålsenlig träning som passar dig och dina förutsättningar, alla åldrar och nivåer.

Södra Skeppsbron 28, 802 84 Gävle

Vi hänvisar till hemsidan för vårat utbud

Mot uppvisande av FaR: 3 månader 995 kr eller 6 månader 1495 kr. Vi hänvisar till hemsidan för våra priser. www.fyshuset.se

Kontaktperson: Anders T Bergström
Telefonnummer: 070-5989816
Hemsida: www.fyshuset.se

Alla är välkomna till oss oavsett ålder & nivå. Vårat motto: Tryggt Trevligt & Trivsamt. 3000 m2 av härlig träningsglädje och kamratskap samt 200 m2 mjukt golv för rehab/rörelseträning. Egen hälsomottagning. Stor gratis parkering utanför entrén, inga trösklar eller språng, allt på samma plan. Alla är välkomna! / jan 2024

Gefle Gymnastikförening Alla kan gympa

För barn och ungdomar med rörelsehinder och/eller speciella behov. Från grundläggande rörelseaktivitet till kullerbyttor och voltträning. Kondition, styrka och balans, rörelse till musik, handredskap, bollar och band, redskapsbanor och lekar.

Utmarksvägen 1 B, Ladan

5-10 år Onsdagar 17.30-18.30 10+ år Onsdagar 18.45-19.45

Se www.geflegymnastik.se

Kontaktperson: Annelie Holmberg
Telefonnummer: 076-3242116

Om du har frågor kontakta oss på info@geflegymnastik.se (eller 076-3242116) /jan 2024

Barngymnastik

Olika grupper och pass: Gympakul 2-5 år (flera gruppindelningar beroende på ålder) och grundgymnastik 4-12 år (flera gruppindelningar beroende på ålder). För vidare beskrivning se hemsidan, geflegymnastik.se.

Gymnastikenshus (Sörby Urfjäll), Solängsskolan, Vikingaskolan

Alla dagar. Se hemsida.

Se www.geflegymnastik.se

Motionsgymnastik Herrar (Medel/senior)

Gruppträning

Gymnastikenshus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Ons 7.30-8.30

Se www.geflegymnastik.se

Vuxengruppen 20+

Redskapsymnastik. I dessa grupper tränar man en gång i veckan, 1,5 timmar på per gång. Gymnastik för vuxna. Inga förkunskaper krävs. Våga ta dig hit och testa!

Gymnastikenshus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Tisdagar 20.00-21.30

Se www.geflegymnastik.se

Gävle Yogaskola Yoga, meditation & avslappning

Kurser för alla nivåer. Läs mer på hemsidan: www.gavleyogaskola.se

Gävle Yogaskola, Norra Skeppsbron 7 A

Nya kursstarter 4 ggr/år

Mellan 1400-1750:-

Kontaktperson: Mattias Hagman
Telefonnummer: 0725–735 108

Vi tar emot epassi och andra friskvårdsbidrag. Vi har även ett stort onlinebibliotek: https://gavleyogaskola.thinkific.com /jan 2024

Hälsostudion Styrketräning

Med ett välrustat gym finns många möjligheter för anpassning av nivå och variation i träningen. Maskinpark med flertalet övningar för varje muskelgrupp. Trx band, Red Cord band, kettlebells mm. Fria vikter samt en välrustad konditionspark.

Södra Kungsgatan 27, Södermalms torg

Alla dagar i veckan. På hemsidan finner du info om bemanningstider.

Med FaR: 3 månader 1000:- 6 månader 1800:- 1 år 3400:-

Kontaktperson: Johanna Ericson
Telefonnummer: 070-5101057, 026-14 36 55

Vi har Personlig Träning som kan guidar och pusha dig i rätt riktning. Bokas enligt överenskommelse. Gratis konsultation. För mer priser kontakta receptionen. /april 2022

King Creek Kickers Vuxenskolan Nybörjarkurs

Här lär vi ut dansen från grunden. Detta är kursen för dig som inte dansat Linedance tidigare.

Brännerigatan 4, Strömsbro

750 kr/per termin

Kontaktperson: Anette Walldén, ordförande
Telefonnummer: 070-4600065

//feb 2024

Member 24 Gävle Gruppträning

Allt från gymintro, cirkelträning i easylinemaskinerna, rena styrkepass, rena konditionspass, mixade styrke/konditionspass, cykel & yoga.

Gävle West (Västra vägen 50) Gävle South (Kryddstigen 1)

Veckans alla dagar, olika gruppträningspass med start från kl. 05:45-20:30, varierar beroende på veckodag. Medlemmar kan förboka sitt deltagande.

Se aktuell prislista på vår hemsida. Fri startavgift vid uppvisande av FaR-intyg

Kontaktperson: Ania
Telefonnummer: 073-5351963

16 års åldersgräns (11-15 åringar får träna i målsmans sällskap som också är medlem, eller tillsammans med en personlig tränare). På West, South och Kyrkogatan erbjuder vi Personlig Träning, PT-intro och gruppträning. Du får tillgång till ett varierat gruppträningsschema i inspirerande träningsmiljö. Vi erbjuder även gym, cardio och fria vikter på alla våra anläggningar. /april 2024

Gym

Gymutrustning av högsta kvalité. I gymutbudet hittar du styrkemaskiner, cardio- samt friavikter avdelning.

Gävle West (Västra vägen 50) Gävle South (Kryddstigen 1) Brynäs centrum (Sjätte tvärgatan 26) Kyrkogatan (Kyrkogatan 17) Nygatan (Nygatan 13)

Dygnet runt

Se aktuell prislista på vår hemsida. Fri startavgift vid uppvisande av FaR-intyg

Nordic Wellness Brynäs Gruppträning

Vi har en stor gruppträningssal och en cykelsal. Hitta vår gruppträningsschema på hemsidan.

Atlasgatan 40-42, 80286 Gävle

Se tider för gruppträningen på hemsidan.

FaR-medlemskap - 249kr/mån (gruppträning ingår).

Kontaktperson: Petra Lindberg
Telefonnummer: 0790-621051

FaR-medlemskap 249kr/mån - 3 mån/6 mån. Man får träna hos oss från 11års ålder med målsman, och från 16års ålder ensam. I anläggningen finns en särskild grind in i gymmet som är rullstolsanpassad, samt RWC med dusch i båda omklädningsrummen. Vi erbjuder gyminfo (genomgång av maskiner & gym) och gratis konsultation för nya medlemmar med Personlig Tränare. Vi har 5st Personliga Tränare. Kontaktuppgifter finns på hemsidan. En gratis konsultation på 30min ingår. Boka tid via hemsidan. /Jan 24

Gym

Vi har en stor konditionspark med löpband, cyklar, trappmaskiner, crosstrainers. 3st olika maskinparker med olika maskiner som passar alla. Fria vikter & hantlar.

Atlasgatan 40-42, 80286 Gävle

Anläggningen är öppen 05-23 för alla medlemmar

FaR medlemskap - 249kr/mån

Nordic Wellness Gävle City Gym

Vi har gym på en 700 kvm yta där ytan är uppdelad på en konditionsdel med maskiner som löpband, Skierg, cyklar, trappmaskin och crosstrainers. En fria vikter del med hantlar från 1kg - 40kg, skivstänger och cross-cable maskiner. Styrketräningsmaskiner finns även runtom i hela anläggningen.

Nygatan 41, 803 20 Gävle.

Anläggningen är öppet dygnet runt.

FaR medlemskap - 249kr/mån

Kontaktperson: Elvira Frölin
Telefonnummer: 076-2617871

FaR-medlemskap 249 kr/mån - 3 mån/6mån. Man får träna hos oss från och med att du är 16 år fyllda. På anläggningen finns även en Lady Fitness avdelning där endast kvinnor kommer in. /jan 2024

Promenadslingor Promenera

Se länken för förslag till promenadslingor. De finns i olika svårighetsgrad: Lätt, medel och svår.

Olika platser i Gävle, se länken.

Gratis

Kontaktperson:
Telefonnummer: X
E-post: x

Promenadslingorna är mellan 1-6 kilometer långa och presenteras med text, bild och karta med symboler i en broschyr. De delas in i tre kategorier utifrån svårighetsgrad.

Sporthuset Gävle Gym och gruppträning

Sporthuset Bergsgatan 41 och Gävle Strand

20% rabatt på första kortköpet vid uppvisande av FaR- recept. Prisexempel: 10 ggr-kort 850 kronor (student/65plus 650 kr), Gym- och Gruppträning 6 månader 3100 kronor (2400 kr), Gymkort dag 4 mån (endast gym, inpass. före kl. 14) 1400 kronor. För fler priser se hemsidan.

Kontaktperson: Catarina Wikström
Telefonnummer: 070-792 65 42

/feb 2024

Valbo Gym och Fitness Gym

Gym

Valbo gym och fitness, Ludvigsbergsvägen 16 818 31 Valbo

Se hemsida

Se hemsida

Kontaktperson:
Telefonnummer: 072-233 53 35

10% rabatt vid första köpet av kort mot uppvisande av FAR-recept och legitimation. //jan 2023

Valbo gymnastikförening Vattengympa, NIA och senior-gymnastik

Olika ledare vilket ger varierande pass och musik.

Valbo

För mer info se hemsidan/Facebook. Frågor om plats kontakta respektive samordnare e-post samordnare vattengympa: vattengympa@valbogf.se e-post samordnare yoga/NIA: yoga@valbogf.se Gäller även för frågor/anmälan för NIA. Anm: NIA 7 ggr under våren 2024, kostnad 275 kr, se vår hemsida för mer information. Vatten gympan kostar 550 kr för 14 ggr. Medlemsavgift 50 kr/ år, medlemskap krävs för deltagande i våra aktiviteter.

550 kr/termin (14 ggr), samt 50 kr medlemsavgift/år

Kontaktperson: Carina Jäderberg
Telefonnummer: +46731537644 ordförande
Hemsida: www.valbogf.se

Januari 2024

Valbo sportcentrum Simning - bad

Valbo Sportcentrum, Frítidsvägen 6

Öppettider för inomhusbadet: Se hemsidan www.gavle.se/valbobadet Kassan stänger 30 minuter före badets stängningstid. Huset stänger 30 minuter efter badets stängningstid. Under sommaren är utebadet öppet från juni - augusti.

Köper man badkort kan man nyttja kortet både på Fjärran Höjder och på Valbobadet. Se hemsidan "Priser på bad" och sedan "Priser och rabattkort". FaR-kunder med giltigt recept har 25% på 12- och 4-månaderskort.

Kontaktperson:
Telefonnummer: 026–17 82 71

Mer information på vår hemsida. Telefon 026–17 82 71 gäller under kassans öppettider. När kassan är stängd, kontakta Fjärran Höjderbadet 026-17 97 29 /Jan 2024

Önskar ni vara med som aktivitetsarrangör eller har du tips på fler? Kontakta Sara Sjölin, Folkhälsa och hållbarhet, Region Gävleborg

För mer information, se hemsidan

Kontaktperson: Sara Sjölin
Telefonnummer: 070-6427806