Gävle

Arrangör Aktivitet Var När Kostnad Kontaktuppgifter
Actic Easy Line

Effektiv cirkelträning med maskiner som har ett lufttrycksmotstånd, ger en skonsam träning med styrka, kondition och uthållighet. På egen hand eller i grupp med instruktör.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

På hemsidan finner du vårt fullständiga gruppträningsschema men Easy Line kan du även träna på egen hand mellan 5-24.

Erbjudande till alla med FaR-recept - 30 % på obundet medlemskap = 454 kr och ingen startavgift (som annars ligger på 549 kr) Kontakta receptionen för mer information.

Kontaktperson: Kaisa Blomster
Telefonnummer: 026-60 06 66

Handikappanpassade lokaler på Actic i Hemsta, Hasselgatan 9. //okt 2021

Personlig Träning

Våra personliga tränare anpassar träningen på individ nivå, allt för att du ska få ut det mest av din träning och utvecklas i rätt takt.

Actic/Hemsta Nygatan 33 & Hasselgatan 9 (Hemsta)

Tid med personlig tränare bokas i receptionen.

Första tillfället kostnadsfritt för FaR patienter. Även kostnadsfri konsultation, bokas i receptionen.

Ashtangayoga Gävle Ashtanga Yoga

Traditionell indisk yogaform. Solhälsningar, stående och sittande positioner, andning i fokus. Nybörjarklass.

Hedesunda Folkets hus

Mån 17.30-19, start v 36.

1400 kr. 10 ggr.

Kontaktperson: Victoria Sandberg
Telefonnummer: 070-321 63 55

Tar emot Actiway och Friskvårdskuponger //Sept 2021

Yinyoga

Mjukare form av yoga. Blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin.

Hedesunda Folkets hus

Mån 19.15-20.30, start v 36

1400 kr. 10 ggr. Drop in 190 kr

Fuktionell träning

Hedesunda Folkets hus

Tis kl 19-20. Start v.36.

1400 kr. 12 ggr.

Curves Cirkelträning för kvinnor

30 minuters cirkelträning för kvinnor, då du tränar igenom hela kroppen. Drop in funktion, ingen förbokning, inga tider att passa och du har ALLTID en personlig tränare på plats för att hjälpa dig. Vi kombinerar maskiner som är hydrauliska (ingen inställning krävs, lätta att förstå och motståndet skapas av dig) med funktionella övningar där emellan. Du tränar alltså både kondition och styrka snabbt, effektiv och enkelt på bara 30 minuter med en personlig tränare som även följer upp dina framgångar och resultat.

Kryddstigen 7, Gävle

1140 kr för 3 månader med FaR

Kontaktperson: Carina Friberg
Telefonnummer: 026-14 30 00

Ingen åldersgräns/Sept 2021

First Class Gym Gävle Easy Line

Cirkelträning med olika stationer där man får arbeta igenom hela kroppen. Maskinerna är utformade så att man inte behöver ändra några inställningar. Man får det motstånd man själv ger den. Detta gör att oavsett om du är vältränad eller inte så kan alla få ut det man vill.

First Class Gym Gävle (Kryddstigen 1)

04:00-24:00 året om

Kontakta vår kontaktperson för mer information om FAR-erbjudande, medlemskap och personlig träning.

Kontaktperson: Stina Lindström
Telefonnummer: 073-368 96 56

Innehavare av giltigt FaR-intyg som tecknar clubmedlemskap får: * En personlig hälsoplan med en Clubvärd (värde 500kr) * En personlig träningsplan tillsammans med en Personliga Tränare (värde 500kr) * En InBody-mätning med en Personlig Tränare (värde 495kr) * Fri inskrivningspremie (värde 900kr) * Totalt 3 st 30 min träffar med en Personliga Tränare (värde 1350kr) 16 års åldersgräns (11-15 åringar får träna i målsmans sällskap som också är medlem (eller tillsammans med en personlig tränare). Varmt välkommen att boka in en tid för ett kostnadsfritt besök hos oss på Kryddstigen 1! Vi erbjuder även massagebehandling. Tidsbokning efter överenskommelse. /Stina, Clubvärd & FAR-ledare, januari -22

Personlig Träning / TEAM

Säker och effektiv träning som anpassas utifrån medlemmens förutsättningar och behov.

First Class Gym Gävle (Kryddstigen 1)

Alla dagar erbjuds personlig träning på träningsanläggningen.

Kontakta oss för kostnadsfri rundvisning och mer info om passande upplägg.

Gym

Kondition- och styrketräning i vårt klassiska gym med en mängd olika maskiner, tillgängligt under våra öppettider. Erbjuds Gymintro kostnadsfritt för medlemmar.

First Class Gym Gävle (Kryddstigen 1)

04:00-24:00 året om

Kontakta oss för kostnadsfri rundvisning och mer info om passande upplägg.

Gruppträning

Allt från gymintro, cirkelträning i easylinemaskinerna, rena styrkepass, rena konditionspass, mixade styrke/konditionspass, barnklasser, step, cykel & yoga.

First Class Gym Gävle (Kryddstigen 1)

Veckans alla dagar, olika gruppträningspass med start från kl. 05:45-20:30, varierar beroende på veckodag. Medlemmar kan förboka sitt deltagande.

Kontakta oss för kostnadsfri rundvisning och mer info om passande upplägg.

Fjärran Höjderbadet Bad/simning

Komplett bad- och motionsanläggning i centrala Gävle med bad och sim i oaserna och 25-metersbassängen. Vid utebadet finns en 50-metersbassäng och två barnbassänger som har öppet sommartid. Alla våra badkort gäller även på Valbobadet. Information om badets tillgänglighet finns att läsa på hemsidan.

Fjärran Höjderbadet, Lantmäterigatan 5

Se hemsidan under ”våra öppettider”

Se hemsidan https://www.fjarranhojderbadet.se/infor-besoket/vara-priser.

Kontaktperson: Fjärran Höjderbadet
Telefonnummer: 026-179729

Fjärran Höjder är en komplett bad- och motionsanläggning i centrala Gävle. Bad och gym är delvis handikappanpassat, det finns hjälpmedel att låna /hyra på plats. Åldersgräns på gymmet är 12 år, men man måste träna med en vuxen ansvarig. Från 15 år får man träna själv, instruktion är dock obligatorisk. Barn och ungdomar som besöker Fjärran Höjderbadet utan föräldrar eller vuxen person (= 18 år eller äldre) ska vara fyllda 12 år och kunna simma 200 meter. Vid kortköp måste du ta med ett giltigt FaR- recept och visa upp detta i receptionen. FaR-kunder har 25% på kortköp. /mars 2022

Gym

Gymmet ligger på markplan. Gymmet är utrustat med crosstrainer, löpband, fria vikter, smithmaskin, TRX, kettlebells,gummiband, sittande crosstrainer, specialgjorda bindningar för rullstolsburna finns. Vi hjälper med ett eget träningsupplägg. Boka tid för introduktion. Åldersgräns 12 år, men måste då träna med en vuxen ansvarig.Från 15 år får man träna själv.

Fjärran Höjderbadet, Lantmäterigatan 5

Se hemsidan under ”våra öppettider"

Besök Fjärran Höjderbadets hemsida för pris. https://www.fjarranhojderbadet.se/infor-besoket/vara-priser/ FaR-kunder har 25% på kortköp och måste visa upp giltligt recept i receptionen vid köp av kort.

Friskis&Svettis Gävle Gym

Första gången? Välkommen! Känns gymmet tråkigt, läskigt eller svårt? Boka en individuell instruktör som hjälper dig att få en skön start (150 kr för medlem).

Torget och Gavlehov

Torget Mån-fre 06.00-21.00 Lör 08.30-16.30 Sön 12.00-20.00 Gavlehov Mån-tors 05.00-23.00 Fre-sön 05.00-21.30

Se hemsidan för priser.

Kontaktperson: Cecilia Ahlqvist
Telefonnummer: 026-662994

Du med FaR-recept får 20% rabatt på nästan alla våra träningskort. Vi har 1, 3, 6, och 12-månaderskort. Du kan välja om du vill kunna träna alla våra öppettider, bara på dagtid eller morgon/kvällstid. Gym och gruppträning ingår i samtliga kort. Ett årskort alla tider kostar 2640 kr med FaR-rabatt. Vi har även 10-kort och endagsbiljett. Läs mer på hemsidan eller kontakta oss för mer information. För barn och ungdom erbjuder vi dessa kort: 0-12 år (Familjejympa, Knattejympa och Familjefys) 11-12 år (gym i vuxens sällskap och viss gruppträning) 13-15 år (gym och nästan all gruppträning) Vissa av våra ordinarie gruppass är "Barntillåtna" där barn 6-12 år får följa med vuxen som har aktivt träningskort. Vi är en stolt ideell idrottsförening med 35 års erfarenhet av träning och lust till rörelse. Utifrån en stark värdegrund erbjuder vi rörelseglädje, kvalitét och en härlig gemenskap. Vi finns på Gavlehov, Torget, Royal och Fjärran Höjder och har öppet alla dagar//jan 2022

Personlig träning

För dig som är behov av extra stöd och anpassad träning.

Torget och Gavlehov

Ring 026-280 69 33 och boka en tid med våra PT:s Maelona, Stefan och Jessica.

500-600 kr/timme.

Familjejympa & Knattejympa

Rörelselek för barn 2-6 år och vuxna tillsammans. Knattejympa för barn 4-6 år, motorisk träning och lekfulla rörelser till musik. På Familjefys kan både vuxna och barn mellan 6-12 år träna styrka och uthållighet tillsammans utifrån sina förutsättningar.

Royal & Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Medlemskap 50 kr per år, träningskort "0-12 år" 100 kr/termin.

Dans soft

Skönt ostressat tempo och lite enklare steg i koreografin, utan att tappa känslan och attityden i dansen. Du behöver inte ha dans- eller träningsvana.

Torget och Royal

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Jympa soft

Konditionsträning, styrketräning och rörlighet, utan hopp och skutt, med mycket glädje! Du har tid för att hitta rätt i rörelserna och utrymme att anpassa övningarna utifrån dina förutsättningar.

Torget, Royal och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Indoor walking soft

Energifylld konditionsträning på crosstrainer för dig som vill träna med behaglig puls. Skonsamt för knäna.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Yoga

Rörlighet, uthållig styrka, balans och andning. Känslan är lugn men fysisk, meditativ men energifylld. Yogamatta finns att låna på plats. Det gör inget om du aldrig provat yoga innan.

Torget, Royal och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Spin soft

Ostressad konditionsträning på spincykel. Perfekt för dig som vill komma igång med träningen eller för dig som vill ha återhämtning. Ledare kan hjälpa dig med cykelns inställningar innan passet.

Torget

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Enkeljympa

Träning för dig med intellektuell funktionsvariation. En blandning av träning i stationer varvat med pulshöjande jymparörelser och en stor portion glädje! Var och en deltar utifrån sin egna kapacitet, där lusten att röra sig är i centrum.

Fjärran Höjder

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Du som kommer för första gången får testa gratis, därefter behöver du ett medlemskap (150 kr) samt ett Enkelkort (400 kr). Assistenter följer med utan extra kostnad.

Core soft & Coreflex soft

Softpass passar bra om du är ny, ovan eller vill träna i ett ostressat tempo. Flex soft: Rörlighet från grunden, mjukar upp, sträcker varsamt ut muskler och leder i naturliga rörelsemönster. Coreflex soft: Det bästa från rörlighetsträningen i Flex tillsammans med stabilitetsträningen i Core.

Torget och Gavlehov

Se appen eller hemsida för aktuellt schema.

Se hemsidan för priser.

Fyshuset träningsanläggning Fyshuset träningsanläggning

Fyshuset är ett av Sveriges bästa träningsanläggningar på 3000 m2 där allt från enklaste rehab finns tillgängligt. Vår hälsomottagning stöttar och hjälper dig med ändamålsenlig träning som passar dig och dina förutsättningar, alla åldrar och nivåer.

Södra Skeppsbron 28, 802 84 Gävle

Vi hänvisar till hemsidan för vårat utbud

Ett träningskort på 6 månader kan köpas för 1495 kr mot uppvisande av FaR. Vi hänvisar till hemsidan för våra priser. www.fyshuset.se

Kontaktperson: Anders T Bergström
Telefonnummer: 070-5989816
Hemsida: www.fyshuset.se

Alla är välkomna till oss oavsett ålder & nivå. Vårat motto: Tryggt Trevligt & Trivsamt. 3000 m2 av härlig träningsglädje och kamratskap samt 200 m2 mjukt golv för rehab/rörelseträning. Egen hälsomottagning. Stor gratis parkering utanför entrén, inga trösklar eller språng, allt på samma plan. Alla är välkomna! / okt 2021

Gävle Yogaskola Yoga, meditation & avslappning

Kurser för alla nivåer. Läs mer på hemsidan: www.gavleyogaskola.se

Gävle Yogaskola, Norra Skeppsbron 7 A

Nya kursstarter 4 ggr/år

Mellan 1400-1750:-

Kontaktperson: Mattias Hagman
Telefonnummer: 0725–735 108

//okt 2021

Gefle Gymnastikförening Motionsgymnastik Herrar (Medel)

Gruppträning

Gymnastikenshus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Ons 7.30-8.30

Se www.geflegymnastik.se

Kontaktperson: Annelie Holmberg
Telefonnummer: 026-124115

Om du har frågor kontakta oss på info@geflegymnastik.se (eller 026-124115) /oktober 2021

Barngymnastik

Olika grupper och pass: Gympakul 2-5 år (flera gruppindelningar beroende på ålder) och grundgymnastik 4-12 år (flera gruppindelningar beroende på ålder). För vidare beskrivning se hemsidan, geflegymnastik.se.

Gymnastikenshus (Sörby Urfjäll), Fridhemsskolan, Vikingaskolan

Alla dagar. Se hemsida.

Se www.geflegymnastik.se

Alla kan gympa

För barn och ungdomar med rörelsehinder och/eller speciella behov. Från grundläggande rörelseaktivitet till kullerbyttor och voltträning. Kondition, styrka och balans, rörelse till musik, handredskap, bollar och band, redskapsbanor och lekar.

Utmarksvägen 1 B

Onsdagar

Se www.geflegymnastik.se

Gruppträning - Soft till Puls

Från Soft Till Puls är ett pass där du lägger dig på din nivå och dagsform

Lillhagsskolan

Tisdagar, Torsdagar

Se www.geflegymnastik.se

Vuxengruppen 20+

Redskapsymnastik. I dessa grupper tränar man 2 gånger i veckan, 2 timmar på per gång. Gymnastik för vuxna. Inga förkunskaper krävs. Våga ta dig hit och testa!

Gymnastikenshus, Utmarksvägen 1 B, Sörby Urfjäll

Måndagar Onsdagar

Se www.geflegymnastik.se

Hälsostudion Styrketräning

Med ett välrustat gym finns många möjligheter för anpassning av nivå och variation i träningen. Maskinpark med flertalet övningar för varje muskelgrupp. Trx band, Red Cord band, kettlebells mm. Fria vikter samt en välrustad konditionspark.

Södra Kungsgatan 27, Södermalms torg

Alla dagar i veckan. På hemsidan finner du info om bemanningstider.

Med FaR: 3 månader 1000:- 6 månader 1800:- 1 år 3400:-

Kontaktperson: Johanna Ericson
Telefonnummer: 070-5101057, 026-14 36 55

/april 2022

Personlig Träning

Behöver du en personlig tränare som guidar och pushar dig i rätt riktning. Då har du kommit helt rätt!

Södra Kungsgatan 27

Bokas enligt överenskommelse.

Gratis konsultation. För mer priser kontakta receptionen.

King Creek Kickers Vuxenskolan Nybörjarkurs

Här lär vi ut dansen från grunden. Detta är kursen för dig som inte dansat Linedance tidigare.

Brännerigatan 4, Strömsbro

750 kr/per termin

Kontaktperson: Anette Walldén, ordförande
Telefonnummer: 070-4600065

//Nov 2021

Nordic Wellness Brynäs Gym

Vi har en stor konditionspark med löpband, cyklar, trappmaskiner, crosstrainers. 3st olika maskinparker med olika maskiner som passar alla. Fria vikter & hantlar.

Atlasgatan 40-42, 80286 Gävle

Anläggningen är öppen 05-23 för alla medlemmar

FaR medlemskap - 199kr/mån

Kontaktperson: Petra Lindberg
Telefonnummer: 0790-621051

FaR-medlemskap 199kr/mån - 3mån/6mån. Man får träna hos oss från 11års ålder med målsman, och från 13års ålder ensam. I anläggningen finns en särskild grind in i gymmet som är rullstolsanpassad, samt RWC med dusch i båda omklädningsrummen. Vi erbjuder gyminfo (genomgång av maskiner & gym) och gratis konsultation för nya medlemmar med Personlig Tränare.

Gruppträning

Vi har en stor gruppträningssal och en cykelsal. Hitta vår gruppträningsschema på hemsidan.

Atlasgatan 40-42, 80286 Gävle

Se tider för gruppträningen på hemsidan.

FaR-medlemskap - 199kr/mån (gruppträning ingår).

Personlig Tränare

Vi har 5st Personliga Tränare på vår anläggning. Kontaktuppgifter till dessa finns på vår hemsida. En gratis konsultation på 30min ingår.

Atlasgatan 40-42, 80286 Gävle

Boka tid med våra Personliga Tränare via hemsidan.

Sporthuset Gävle Gym och gruppträning

Sporthuset Bergsgatan 41 och Gävle Strand

10% rabatt på första kortköpet vid uppvisande av FaR- recept. Prisexempel: 10 ggr-kort 750 kronor (student/65plus 550 kr), Gym- och Gruppträning 6 månader 2800 kronor (2200 kr), Gymkort dag 4 mån (endast gym, inpass. före kl. 14) 1100 kronor. För fler priser se hemsidan.

Kontaktperson: Catarina Wikström
Telefonnummer: 070-792 65 42

/Jan 2022